Kontinuerlig forbedring siden 1928

danlind blev grundlagt af Gustav Lind senior i 1928 under navnet Linds Kemiske Fabrikker. I den spæde start lå fabrikken i lejede lokaler i en baggård i Holstebro, og produktionen, der primært bestod af sæbe, foregik om natten. Kundegruppen bestod dengang af landmænd, og salget foregik direkte og udelukkende til dem. Siden da er der sket meget, ikke mindst takket være Gustav Linds visionære fremtidssyn. Op gennem 70-erne og 80-erne udviklede virksomheden stødt og roligt indenfor private label og contract manufactoring og er i dag Skandinaviens største af sin art. I 2017 bliver danlind indlemmet i McBride, der er en af verdens største private label producenter indenfor vaske- og rengøringsmidler.

Fokus på forskning og udvikling

Både Gustav Lind Sr. og Jr. forstod vigtigheden i at satse på forskning og produktudvikling, og han formåede at forvalte mulighederne i både den videnskabelige og teknologiske udvikling. Denne tidlige opmærksomhed på videnskabelige og markedsmæssige forandringer har givet danlind et stærkt forretningsgrundlag. Fokus på kontinuerlig forbedring og en høj tilpasningsevne til markedet er stadig nogle af vores vigtigste dyder. Resultatet er bl.a. verdens første EU-blomst mærkede vaskepulver, koldtvands vaskemiddel og opvasketabletter i vandopløselig folie. Med indlemmelsen i McBride er danlinds udviklingskapacitet større end nogen sinde før. Vi har i dag teknologicentre indenfor alle væsentlige områder indenfor vaske- og rengøringsmidler.

Fra familie- til børsejet virksomhed

I 1961, i en alder af 23 år, overtog grundlæggerens søn, Gustav Lind, ledelsen af virksomheden. Han fortsatte frem til 2005, hvor salgsdirektør Henrik Aagaard blev administrerende direktør. Gustav Lind har frem til 2015 været bestyrelsesformand i danlind. I en alder af 79 år overdrager Gustav Lind i 2017 nøglerne til Rik de Vos, administrerende direktør for McBride, der er noteret på børsen i London. Valget af McBride som ny ejer er truffet ud fra ønsket om at overlade virksomheden til en ny ejer, der både kender markedet, men også selv er en produktionsvirksomhed.

Godt arbejdsmiljø sikrer stabilitet

danlind har i dag to fabrikker i Danmark og mange dedikerede medarbejdere. Hos danlind gør vi meget for at fremme det gode arbejdsmiljø, og vi tilbyder løbende vores medarbejdere at dygtiggøre sig via efteruddannelse og kompetenceudvikling. Det har givet udslag i en usædvanlig stabil medarbejderstab, hvor god trivsel, lavt fravær og en anciennitet på gennemsnitligt 10 år er kendetegnende. Dette er med til at sikre danlinds position som en stærk og stabil aktør med globalt markedskendskab, stærk innovationsevne og velfungerende supply chain.

Miljø på dagsordenen

Hensynet til miljøet er dybt integreret i vores identitet og mindset. danlind satte miljøet på dagsordenen allerede i 1980’erne, hvor vi påbegyndte energioptimering ved hjælp af varmegenvinding. Med genanvendelsesprocesser er det lykkedes os at reducere vores udledning af spildevand betragteligt i både mængde og koncentration. Hos danlind ønsker vi fortsat at være banebrydende i arbejdet med miljømæssige forbedringer, både på teknologi- og især produktsiden.

Milepæle i danlinds historie

2017

danlind sælges til engelske McBride. Tilsammen er vi nu 4300 medarbejdere med produktionsfaciliteter 19 steder i verden. Samtidig udvides produktprogrammet betydeligt, specielt indenfor flydende produkter.

2016

Fabrikken i Hammel udvider med 7.000 m² til optimering af lager og logistik. Tilbygningen er et klimavenligt byggeri, hvor det samlede energiforbrug er reduceret med 50% sammenlignet med den øvrige produktion.

2009

danlind lancerer tabs til tøjvask med ECO label.

2008

danlind får den danske nominering til EUs miljøpris i kategorien ”Grønne produkter og løsninger” for udvikling af koldtvandsvaskemiddel.

2007

danlind opnår kvalitetscertificering efter den engelske BRC-standard.

2003

Linds Fabrikker A/S skifter navn til danlind as i forbindelse med 75 års-jubilæet.

2001

Linds Fabrikker A/S tildeles EUs EMAS award for udvikling af verdens første vaskemiddel mærket med EU-Blomsten.

2000

Virksomheden opnår ISO 14001-certifikat og EMAS-registreres. Linds Fabrikker A/S overtager tabletproducenten Cleantabs A/S. Dermed føjer danlind endnu et strategisk vigtigt forretningsområde til virksomheden.

1989

Linds Fabrikker A/S introducerer flydende Ariel på det danske marked for den multinationale koncern Procter & Gamble.

1975

danlind oprettes som salgsselskab, hvor navnet danlind opstår.

1974

Virksomheden udvider med et produktionsanlæg til spraytørret vaskepulver.

1968

Virksomheden flytter til nyopførte lokaler udenfor Holstebro.

1961

Gustav Lind junior overtager ledelsen efter sin far.

1928

Gustav Lind senior starter produktion af sæbe og opretter handelsselskabet Linds Kemiske Fabrikker.

På danlind.dk bruger vi cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om brugen af cookies.

X